Mjuk äppelkaka med kardemummaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjuk äppelkaka med kardemumma

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bitar (12 st/kaka)

    • 3 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 75 gram

      Smör
    • 4.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 msk

      Bakpulver
    • 1 msk

      Vaniljsocker
    • 1 msk

      Kardemumma (mald)
    • 1.50 dl

      Mjölk
    •  

      Smör till form
    •  

      Ströbröd till form
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Äpple
    • 3 msk

      Kanel
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smöra och bröa en springform. Smält smör.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, smält smör och mjölk.

    4. Skiva äpple och blanda med kanel och socker.

    5. Häll smeten i formen. Lägg äpplen på toppen.

    6. Grädda i ugn 30-35 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Om oss