Ingefärsdoftande lammgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsdoftande lammgryta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lamm (grytbitar)

1,0 

kilo

Vatten

8,0 

dl

Tamarisoja

2,0 

msk

Grönsaksfond (konc)

2,0 

msk

Tomater (kvist-)

10,0 

styck

Ingefära

6,0 

cm

Sötpotatis

800,0 

gram

Grön sparris (färsk)

1,0 

knippe

Äpple

1,0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Reserve Bonarda Old Vine

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 850 gram)

Ingredienser

Lamm (grytbitar) 1,0 kilo  

Vatten 8,0 dl  

Tamarisoja 2,0 msk  

Grönsaksfond (konc) 2,0 msk  

Tomater (kvist-) 10,0 styck  

Ingefära 6,0 cm  

Sötpotatis 800,0 gram  

Grön sparris (färsk) 1,0 knippe  

Äpple 1,0 styck  

Olivolja till stekning  

Salt & peppar  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Skär lammkött i 5x5 cm stora bitar. Mindre bitar blir torra.

  2. Salta och peppra lammbitarna. Hetta upp olivolja i stekpanna. Bryn dem i omgångar tills de har fått färg. Lägg över i kastrull.

  3. Slå på vatten, tamarisoja och grönsaksfond. Låt småputtra 1 1/2 timme.

  4. Skala och skär ner ingefära. Mixa i mixer tillsammans med tomater. Salta. Häll i kastrullen.

  5. Skala och grovtärna sötpotatis. Lägg i grytan. Låt puttra 10 minuter.

  6. Skär sparris i 2 cm stora bitar. Skiva äpple. Lägg i grytan. Servera.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Ingefärsdoftande lammgryta

Annonser