Söt butternutsoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Söt butternutsoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Butternutsquash
    • 5 cm

      Ingefära (färsk)
    • 300 gram

      Körsbärstomater
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 4 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Skal från citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala, kärna ur och skär butternut i tärningar. Skala och skiva ingefära.

    3. Lägg butternut, ingefära och körsbärstomater på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen cirka 45 minuter.

    4. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa.

    5. Häll över i kastrull. Koka upp och servera.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Söt currysås

Söt currysås

15 minEnkelt

Om oss