Grillad portvinskalvBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad portvinskalv

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Kalventrecôte (bit)
    • 1 dl

      Portvin
    •  

      Marinadspruta
    • Tillbehör:
    • 4 st stor

      Potatis
    • Sås:
    • 3 dl

      Grädde
    • 0.50 msk

      Majsstärkelse
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 125°C.

    2. Injicera portvin i kalvköttet. Alternativt marinera köttet med portvin i en plastpåse en timme.

    3. Stek köttet runtom i en stekpanna så att det får en stekyta. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in köttet i ugnen till temperatur 60°C, cirka 1 timme.

    4. Skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna cirka 3 minuter. Grilla potatis i grillpanna. 5 minuter per sida.

    5. Koka ihop grädde och portvin. Red eventuellt med majsstärkelse. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Med iPiniumplatta

Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

Grillad portvinskalv på iPiniumplatta

  • 35 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika tack vare smakrika såser och tillbehör. Kalvköttsrätter som klassats som kraftfulla är sällan mycket kaloririka utan snarare "medel". Avvikelsen från magra, smakrika kalvköttsrätter är in  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
Om oss