30 min
21 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
4 styck
Kycklingfilé3 klyfta
Vitlök2 msk
Kakaopulver1 msk
Kanel1 styck
Chilifrukt1 msk
Kummin (hel)1 styck
Skal från citron0.50 dl
Rapsolja (kallpressad)2 msk
Smör till stekningSalt
3 styck
Tomater1 styck
Rödlök2 styck
Apelsin1 styck
Mango1 styck
Vårlök0.50 dl
Persilja (grovhackad)50 gram
Fetaost1 msk
Anis (mald)2 msk
Vitvinsvinäger50 gram
IsbergssallatSalt & peppar
Finhacka vitlök och chili. Snedskär kycklingfilé i tre bitar.
Blanda kryddor och vitlök med olja. Gnid in kycklingbitarna med kryddblandningen. Bryn bitarna i stekpanna med lite smör.
Sänk värmen och stek färdigt, cirka 10 minuter. Serveras varm eller kall.
Sallad: Skär tomat i klyftor. Skär rödlök i tunna ringar. Filéa apelsin, dra av det tunna skalet på apelsinklyftorna. Skiva mango tunt. Skär vårlök snett. Smula fetaost. Grovriv sallad. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål.
KOCK: KocklandslagetKocklandslaget
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu