Kryddig kyckling med kakao och apelsinsallad

Kryddig kyckling med kakao och apelsinsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 21 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Kakaopulver
    • 1 msk

      Kanel
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 msk

      Kummin (hel)
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 0.50 dl

      Rapsolja (kallpressad)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    • Sallad:
    • 3 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Mango
    • 1 styck

      Vårlök
    • 0.50 dl

      Persilja (grovhackad)
    • 50 gram

      Fetaost
    • 1 msk

      Anis (mald)
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 50 gram

      Isbergssallat
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka vitlök och chili. Snedskär kycklingfilé i tre bitar.

    2. Blanda kryddor och vitlök med olja. Gnid in kycklingbitarna med kryddblandningen. Bryn bitarna i stekpanna med lite smör.

    3. Sänk värmen och stek färdigt, cirka 10 minuter. Serveras varm eller kall.

       

    4. Sallad: Skär tomat i klyftor. Skär rödlök i tunna ringar. Filéa apelsin, dra av det tunna skalet på apelsinklyftorna. Skiva mango tunt. Skär vårlök snett. Smula fetaost. Grovriv sallad. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Om oss