Kolbulle med lingonlinssalsa (plockmat)

Kolbulle med lingonlinssalsa (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 160 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 0.50 dl

      Rapsolja
    •  

      Salt
    • Salsa:
    • 1 dl

      Röda linser (burk)
    • 0.50 dl

      Lingon (färska)
    • 1 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 0.50 msk

      Ättika
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 40 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 2 msk

      Rapsolja (kallpressad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Blanda vatten, salt och vetemjöl. Tärna fläsket.

    2. Stek en del av fläsket i het panna. Häll på lite rapsolja och därefter smet. Stek som en pannkaka på båda sidorna.

      Obs!! Det ska vara rikligt med olja eftersom bullen ska bli lite som friterad.


    3. Lingonlinssalsa: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fintärna ost. 

    4. Blanda ihop alla ingredienser utom persiljan, som blandas i vid servering.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det går även att använda frysta lingon.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snittar med skinkost (plockmat)
Om oss