Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin

Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Lammrygg
    • 1 msk

      Paprikapulver
    • 2 msk

      Kummin (stött)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Rapsolja (neutral)
    •  

      Salt & peppar
    • Sallad:
    • 2 styck

      Sötpotatis
    • 1 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Haricots verts (färska)
    • 2 styck

      Fikon (färska)
    • 1 styck

      Apelsin
    • 0.25 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 msk

      Dijonsenap
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1.50 dl

      Rapsolja (blommig)
    •  

      Blandsallat
    •  

      Koriander (färsk)
  • Gör så här:
    1. Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
    2. Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
    3. Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
    4. Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
    5. Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
    6. Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
    7. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kockens tips!

Det går även att laga köttet på utegrill.
Kommentar
Om oss