Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin

Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammrygg

600,0 

gram

Paprikapulver

1,0 

msk

Kummin (stött)

2,0 

msk

Vitlök

2,0 

klyftor

Rapsolja (neutral)

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 

Sallad:

 

Sötpotatis

2,0 

styck

Rödlök

1,0 

styck

Haricots verts (färska)

100,0 

gram

Fikon (färska)

2,0 

styck

Apelsin

1,0 

styck

Chilifrukt (röd)

0,2 

styck

Dijonsenap

1,0 

msk

Ägg (gula)

1,0 

styck

Vitvinsvinäger

1,0 

msk

Rapsolja (blommig)

1,5 

dl

Salt & peppar

 

 

Blandsallat

 

 

Koriander (färsk)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Tinta Barocca

Kryddigt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 386 gram)

Ingredienser

Lammrygg 600,0 gram  

Paprikapulver 1,0 msk  

Kummin (stött) 2,0 msk  

Vitlök 2,0 klyftor  

Rapsolja (neutral) 1,0 msk  

Salt & peppar  

 

Sallad:

Sötpotatis 2,0 styck  

Rödlök 1,0 styck  

Haricots verts (färska) 100,0 gram  

Fikon (färska) 2,0 styck  

Apelsin 1,0 styck  

Chilifrukt (röd) 0,2 styck  

Dijonsenap 1,0 msk  

Ägg (gula) 1,0 styck  

Vitvinsvinäger 1,0 msk  

Rapsolja (blommig) 1,5 dl  

Salt & peppar  

Blandsallat  

Koriander (färsk)  

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (1 tim )

  1. Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
  2. Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
  3. Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
  4. Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
  5. Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
  6. Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
  7. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Det går även att laga köttet på utegrill.

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin

Annonser