Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammentrecôte

600,0 

gram

Rapsolja (neutral)

1,0 

tsk

Rosmarin (färsk, hackad)

2,0 

tsk

Rödbeta (mini)

400,0 

gram

Rödvinsvinäger

4,0 

msk

Fänkålsfrön (hela)

2,0 

msk

Smör

1,0 

msk

Getost (chèvre)

100,0 

gram

Pinjenötter

4,0 

msk

Potatissallad

800,0 

gram

Salt & svartpeppar

 

 

Körvel (färsk)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Briccotondo Barbera

Smakrikt rött vin
Pris: 77 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 449 gram)

Ingredienser

Lammentrecôte 600,0 gram  

Rapsolja (neutral) 1,0 tsk  

Rosmarin (färsk, hackad) 2,0 tsk  

Rödbeta (mini) 400,0 gram  

Rödvinsvinäger 4,0 msk  

Fänkålsfrön (hela) 2,0 msk  

Smör 1,0 msk  

Getost (chèvre) 100,0 gram  

Pinjenötter 4,0 msk  

Potatissallad 800,0 gram  

Salt & svartpeppar  

Körvel (färsk)  

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen och låt den bli varm.
  2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.
  3. Låt vila 10 minuter innan servering.
  4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  6. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.

Kockens kommentar

Kocken rekomenderar Kocklandslagets potatissallad.

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Annonser