Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa

Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 18 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 2 styck

      Ägg
    • 150 gram

      Rödbetor (inlagda)
    • 0.50 dl

      Kapris
    • 2 msk

      Rapsolja till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 100 gram

      Senap (skånsk)
    • 2.50 msk

      Honung
    • Salsa:
    • 250 gram

      Krossade tomater
    • 1 dl

      Chilisås
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Majskorn (fryst)
    • 1 knippe

      Bladpersilja
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Mangoldskott
  • Gör så här:
    1. Sätt på ugnen 130°C.
    2. Koka potatis.
    3. Tärna rödbetor. Blanda nötfärs, ägg, rödbetor och kapris. Smaka av med salt och peppar.
    4. Forma färsen till 4 biffar. Bryn biffarna i olja och baka i ugnen cirka 12 minuter tills biffarna är klara.
    5. Koka upp crème fraiche och tillsätt skånsk senap och honung. Låt kallna.
    6. Tomatsalsa: Häll krossade tomater, chilisås, kycklingfond och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    7. Lägg i rödlök, majs och persilja innan servering. Salsan kan serveras kall, ljummen eller varm.
    8. Garnera gärna med mangoldskott och servera med potatis.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tomatsalsa

Tomatsalsa

Enkelt

Om oss