Clotted creamBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Clotted cream

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h( + 12 h )

    • 1 Ingrediens

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 6 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Vattenbad: Häll grädde i en värmetålig skål eller kastrull. Fyll en större kastrull med vatten till hälften. Värm vattnet till det börjar sjuda lätt. Ställ ner skålen med grädde i vattnet.

    2. Värm grädde långsamt i vattenbadet i cirka 3 timmar. Grädden får absolut inte koka. Rör eller skaka inte.

    3. Ta ut skålen och låt krämen svalna. Ställ in skålen med grädde i kylskåp cirka 12 timmar.

    4. Ta försiktigt med en hålslev eller en sked upp kakan på ytan av grädden. Rör eller vispa kakan till jämn kräm.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Clotted cream äts traditionellt till afternoon tea tillsammans med sylt eller bär och scones.

Färdig clotted cream går att köpa i vissa specialbutiker.

Kommentar
Om oss