Carinas bullar med nöthack

Carinas bullar med nöthack

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    25 Bullar

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 125 gram

      Smör
    • 2 krm

      Salt
    • 1 msk

      Kardemumma (krossad)
    • 2 dl

      Strösocker
    • 14.00 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 0.50 dl

      Kanel
    • Garnering:
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Nötter
  • Gör så här:
    1. Smula jäst i en bunke.

    2. Smält smör. Tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, 37°C. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen löst sig.

    3. Tillsätt salt, kardemumma och socker. Tillsätt lite mjöl i taget. Arbeta för hand eller i maskin till en smidig deg.

    4. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 60 minuter.

    5. Blanda ingredienserna till fyllningen.

    6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta den lätt. Knåda inte för mycket.

    7. Kavla ut degen i en rektangel cirka 0,5 cm tjock. Bred fyllningen över.

    8. Rulla ihop degen från långsidan. Dela rullen i 20-25 skivor.

    9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, 45-60 minuter under bakduk.

    10. Sätt ugnen på 200°C.

    11. Grovhacka nötter. Pensla bullarna med ägg och strö över nötter. Grädda i cirka 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg.

KOCK: CarinaCarina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Carina Brydlings kyckling
0 voting
Carinas heta glass

Carinas heta glass

15 minAvancerat

Om oss