SolroskakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Solroskakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    50 Antal kakor

    • 500 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 3.75 dl

      Strösocker
    • 5 msk

      Vaniljsocker
    • 1.50 dl

      Sirap (ljus)
    • 1.50 liter

      Vetemjöl
    • 5 tsk

      Bakpulver
    • 1.50 dl

      Solrosfrön
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en bunke. Enklast är om du använder händerna. Arbeta till en smidig deg.

    3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen så att det blir någorlunda jämnt överallt. Strö över solrosfrön.

    4. Grädda i cirka 10 minuter.

    5. Låt svalna någon minut. Skär upp kakorna i valfri storlek.

KOCK: CarinaCarina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En sats (50-60 st) lagom till en långpanna.

Kommentar
Om oss