Ingredienser
Lammlägg 8,0 styck
Morot 2,0 styck
Gul lök 1,0 styck
Vitpeppar (hel) 10,0 korn
Salt 1,0 tsk
Tillbehör:
Couscous (fullkorn) 3,0 dl
Morot 1,0 styck
Senap (fransk osötad) 4,0 msk
Tillagning (1 tim )
- Skala morot och lök. Skär löken i klyftor. Halvera moroten.
- Lägg lammlägg i kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma av.
- Lägg i lök, morot, salt och peppar. Låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.
- Tillaga coscous enligt anvisning på paketet.
- Garnera med morot och persilja. Servera med senap.
Alternativ
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Kokt lammlägg
-
Dillkött av lamm
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Spisa
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus
-
Sikbadj
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus
-
Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter
-
Bräserad lammlägg
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter
-
Får i kål / lamm i kål - köttgryta av lammbringa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Spisa