Rotfruktsgryta med lax och fetaostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotfruktsgryta med lax och fetaost

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Rotselleri
    • 300 gram

      Kålrot
    • 300 gram

      Palsternacka
    • 300 gram

      Kålrabbi
    • 200 gram

      Morot
    • 4 filé

      Laxfilé (fryst)
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 2 styck

      Tomater (kvist-)
    • 200 gram

      Fetaost
    • 1 kruka

      Basilika (färsk)
    •  

      Olivolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna rotselleri, kålrot, palsternacka, morot och kålrabbi. Finhacka tomat.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i rotsaker. Fräs någon minut. Slå på vatten, grönsaksfond och tamarisoja. Lägg i tomat. Låt småputtra 10 minuter.

    3. Skär laxen i bitar. Tärna fetaost. Grovhacka basilika. Lägg i laxen i grytan. Småputtra ytterligare 5 minuter.

    4. Lägg i fetaost och basilika innan servering.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rotfruktsgryta med lax
0 voting
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

30 minEnkelt

Om oss