Fisksoppa med saffran och laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fisksoppa med saffran och lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 300 gram

      Laxfilé
    • 300 gram

      Vitfisk (filé)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Fiskbuljongtärning
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1.50 dl

      Gräddfil
    • 6 skiva

      Ljust matbröd
  • Gör så här:
    1. Ansa och strimla lök. Skala och skiva morot. Skär zucchini på längden och sedan skiva i halvmånar. Skär fisken i kuber 1 cm. Ansa och finhacka vitlök.

    2. Fräs lök i smör i tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och morot. Koka i 5 minuter på låg värme.

    3. Tillsätt zucchini och vitlök. Koka i 10 minuter.

    4. Tillsätt fisk och saffran. Låt sjuda tills fisken är genomkokt, cirka 5 minuter.

    5. Skär brödet i kuber. Stek krutonger i smör till de är gyllenbruna stekpanna.

    6. Servera soppan med krutonger och en klick gräddfil. 

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss