ThaikycklingsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Thaikycklingsoppa

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 480 gram

      Kycklinglårfilé
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Zucchini
    • 4 cm

      Ingefära (färsk)
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 2 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    • 5 dl

      Vatten
    • 4 dl

      Kokosmjölk
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 styck

      Lime
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Strimla kycklingen och salta.

    2. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini. Skala och finhacka ingefära och vitlök.

    3. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i kycklingen och fräs några minuter.

    4. Tillsätt paprika, zucchini, ingefära och vitlök. Fräs ytterligare några minuter.

    5. Slå på vatten, buljong och kokosmjölk. Låt småputtra cirka 10 minuter.

    6. Riv skalet av lime. Tillsätt sambal oelek. Tillsätt skal och juice av lime.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Thaikycklingsoppa (Diet)
Om oss