Krämig majssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig majssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Majskorn (fryst)
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      el. vitlöksklyftor
    • 2 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. buljongtärning
    • 8 dl

      Vatten
    • 3 dl

      Grädde
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    •  

      Koriander till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.

    2. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök, spiskummin och koriander. Stek någon minut.

    3. Lägg i majskorn. Slå på vatten och lantbuljong. Låt sjuda 15 minuter.

    4. Häll i grädde och sambal oelek. Mixa med mixerstav till en slät soppa och salta.

    5. Garnera med färsk koriander.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss