Rotfruktsfrittata med korianderBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotfruktsfrittata med koriander

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Rotselleri
    • 250 gram

      Kålrot
    • 500 gram

      Sötpotatis
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Grädde
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 dl

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Skala och tärna rotselleri, kålrot och sötpotatis. Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander.

    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i rotseller, kålrot och sötpotatis. Stek några minuter. Salta och peppra.

    4. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form. Blanda i koriander.

    5. Vispa ihop ägg, grädde och sambal. Häll över rotfrukterna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss