20 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Fusilli fullkorspasta (Barilla)250 gram
Champinjoner75 gram
Karljohansvamp (torkad)0.50 dl
Olivolja2 krm
Kajennpepparpulver3 kvist
Bladpersilja1 dl
Vitt vin (torrt)3 klyfta
Vitlök1 krm
SaltKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp.
Smaken av vitlök och kajennpeppar ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani.