Fusilli Contadina - Bondmorans pasta

Fusilli Contadina - Bondmorans pasta

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Fusilli fullkorspasta (Barilla)
    • 250 gram

      Champinjoner
    • 75 gram

      Karljohansvamp (torkad)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 2 krm

      Kajennpepparpulver
    • 3 kvist

      Bladpersilja
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 krm

      Salt
  • Gör så här:
    1. Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
       
    2. Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med kajennpeppar. Fräs en liten stund.

    3. Dela champinjonerna i fjärdedelar. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och grovhackad bladpersilja. Häll på vinet.

    4. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1.5 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet.

    5. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak. Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja. Servera!

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp.

Smaken av vitlök och kajennpeppar  ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

0 voting
Fusilli spinaci - spenatpasta
Om oss