Grahamslimpa med anisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grahamslimpa med anis

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal bröd

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Vatten till bröddeg
    • 5 dl

      Grahamsmjöl
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Salt
    • 1 msk

      Anis (hel)
    • 1 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Värm vatten fingervarm, 37ºC.

    2. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om tills jästen löst sig.

    3. Blanda mjölsorterna med salt. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och bearbeta/knåda väl. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

    4. Knåda degen lätt på mjölat bord. Lägg degen på smörad plåt. Låt jäsa under duk i 20 minuter.

    5. Sätt ugnen på 175ºC.

    6. Grädda i ugn i ca 40 minuter. Testa med att sticka in en trästicka i brödet, stickan skall kännas torr.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Campingbröd med anis
Om oss