ÄppelfrallorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Äppelfrallor

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal frallor

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 dl

      Äppeljuice
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 10 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Salt
    • 1 styck

      Äpple
    • 8 styck

      Muffinsformar (stora)
  • Gör så här:
    1. Värm juicen fingervarm, 37ºC.

    2. Smula jästen i en bunke. Häll på juicen och rör om tills jästen löst sig.

    3. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Blanda och bearbeta väl. Lägg en duk över bunken. Låt jäsa i 40 minuter.

    4. Mjöla bakbordet och knåda degen lätt. Rulla ut en tjock korv och dela i 8 delar per sats. Lägg i bullformar.

    5. Kärna ur och skiva äpple. Tryck ner en skiva i frallorna. Låt jäsa i 30 minuter under duk.

    6. Sätt ugnen på 200ºC.

    7. Grädda bullarna 15 minuter i ugn.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

Kommentar
Om oss