Kalvfilé

Kalvfilé

(kalvinnerfilé, kalvytterfilé)

Engelsk översättning fillet of veal

Fransk översättning filet de veau

Italiensk översättning filetto di vitello

Tysk översättning Kalbsfilet

Spansk översättning lomo de ternera, prendedero de la ternera

Kalvfilé är köttet närmast ryggraden. På insidan benämt kalvinnerfilé och utsidan, kalvytterfilé (motsvarar biff på oxe). Köttet är magert cirka 3% fett.

Kalvfilé är en exklusiv råvara och än mörare än oxfilén, men med mildare smak. 

Kalvfilé steks både hel och skivad i panna eller i ugn.

Står det kalvfilé i ett recept avses i allmänhet innerfilé. Kontrollera även i butik att rätt vara erhålls, då innerfilén är av högre kvalitet och smak än ytterfilén.

Recept med Kalvfilé

Det finns 6 recept med Kalvfilé

Annonser