Aubergine i stället för potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Aubergine i stället för potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 35 min )

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Aubergine
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj auberginen och skär den på längden. Skåra skalen lätt med kniv.

    2. Salta eventuellt köttytan (se kommentar). Låt i så fall vila i 30-60 minuter. Skölj sedan av saltet i kallt vatten.
    3. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i ungsäker form. Pensla snittytan med olivolja.
    4. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Auberginen skall vara genommjuk.
      Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Välj gärna stora auberginer. Receptet ger en halv per portion. Saltning och vila medför att den beska smaken dras ur, vilket man förr alltid rekommenderade. Numera anses detta omodernt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
0 voting
Färsfylld aubergine

Färsfylld aubergine

1 h 20 minMedel

Om oss