Salviastekt fläskfilé med fikonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Salviastekt fläskfilé med fikon

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Fläskfilé
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 kruka

      Salvia (färsk)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 styck

      Fikon (färska)
    • 150 gram

      Pecorino (fårost)
    • 0.50 msk

      Balsamvinäger
    • 160 gram

      Blandsallat
    • 1 dl

      Oliver (gröna)
  • Gör så här:
    1. Putsa fläskfilén fri från hinnor.
      Skär den i smala skivor.
      Salta och peppra.
      Grovhacka salvia.
      Skala och skiva vitlöken tunt.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia.
      Fräs i cirka 10 sekunder.

    3. Lägg i fläskfiléskivor och stek dem i 20 sekunder på var sida.

    4. Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan.
      Dra av pannan från värmen.

    5. Lägg upp sallat på ett fat.
      Ringla över balsamvinäger.
      Lägg på fläskfilén med fikon och oliver.
      Hyvla över pecorino.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

  • 30 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconinlindade fikon
0 voting
Parmalindad fläskfilé
Om oss