Parmalindad fläskfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parmalindad fläskfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Fläskfilé
    • 120 gram

      Parmaskinka (rökt)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 500 gram

      Grön sparris (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
      Putsa fläskfilén fri från hinnor.
      Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.

    2. Gnid in fläskfilén med matolja.
      Salta och peppra.
      Linda parmaskinka runt filén.

    3. Häll lite olja i en ugnssäker form.
      Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer.
      Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.

    4. Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C.
      Ta ut och lägg upp.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

Kantarellbakad fläskfilé med vinbär

  • 30 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är ofta salta. Mittdelskött som filé och kotlett utan fettkant eller bakdelskött som skinka och lår är magert kött. Köttet kan vara rimmat, salt från början som för kassler, eller så saltar   LÄS MER
Kockens tips!

Önskas sås, använd den heta ugnsformen.
Tillsätt grädde och lite kalvfond. Rör om. Önskas tjockare sås vispa ner lite matlagningsmjöl.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Flygande fläskfilé
0 voting
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

40 minEnkelt

Om oss