Dilliga hjärtmusslor (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dilliga hjärtmusslor (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Hjärtmusslor
    • 0.50 knippe

      Dill
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Finhacka dill.
      Kärna ur och finhacka chili.
      Skala och skiva rödlök.

    2. Hetta upp olja i en stekkastrull.
      Lägg i dill, chili och rödlök.
      Fräs i 10 sekunder.

    3. Lägg i musslorna och slå på vinet.
      Pressa över citronjuice. Salta lätt.
      Snäckorna är klara när de öppnar sig.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Dillig äggstanning

Dillig äggstanning

15 minEnkelt

0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss