Potatis Boulanger (tillbehör)Bild av Björn Tesch

Potatis Boulanger (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Potatis (fast sort)
    • 100 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 4 styck

      Schalottenlök
    • 2 styck

      Morot
    • 1 kruka

      Timjan (färsk)
    • 6 styck

      Enbär
    • 10 korn

      Svartpeppar (hel)
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 4 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 6 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Tvätta och skala potatis. Halvera den på längden. Skala och skiva lök. Skala och hacka vitlök. Skala morötter och skär i bitar. Grovhacka timjan.
    2. Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong (vatten+fond) och låt sjuda tills potatisen är mjuk.
    3. Servera i en soppterrin eller små soppskålar.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Kockens tips!

Bra fasta potatisorter är t.ex. Folva och Asterix.

Passar som tillbehör till alla typer av fågel eller kött.

Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
0 voting
Rättiksslaw (tillbehör)
Om oss