Potatis och primörsalladBild av Björn Tesch

Potatis och primörsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis (fast sort)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 3 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Vinäger
    • 12 styck

      Jalapeno inlagd (hel)
    • 1 tsk

      Salt & peppar
    • 800 gram

      Primörer enligt säsong
    •  

      Primörpotatis
    •  

      Morot (mini)
    •  

      Rödbeta (mini)
    •  

      Palsternacka (mini)
    •  

      Vaxbönor (färska)
    •  

      Grön minisparris
    •  

      Minisallat
    •  

      Tomater
  • Gör så här:
    1. Tvätta, borsta och lättkoka potatis. Låt svalna. Större potatisar delas i mindre bitar.
    2. Ansa grönsaker och rotfrukter. Lättkoka rotfrukter och bönor (al dente). Låt svalna.
    3. Skala och skiva lök.
    4. Blanda och lägg upp. Salta och peppra.
    5. Blanda olja och vinäger. Häll på. Ställ gärna kallt i ett par timmar före servering.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Potatissallad kan gärna dra i två dygn i kylskåpet. Då suger potatisen åt sig de goda smakerna.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.nu.
Kommentar
Liknande recept
Om oss