Potatis och primörsalladBild av Björn Tesch

Potatis och primörsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis (fast sort)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 3 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Vinäger
    • 12 styck

      Jalapeno inlagd (hel)
    • 1 tsk

      Salt & peppar
    • 800 gram

      Primörer enligt säsong
    •  

      Primörpotatis
    •  

      Morot (mini)
    •  

      Rödbeta (mini)
    •  

      Palsternacka (mini)
    •  

      Vaxbönor (färska)
    •  

      Grön minisparris
    •  

      Minisallat
    •  

      Tomater
  • Gör så här:
    1. Tvätta, borsta och lättkoka potatis.
      Ansa grönsaker och rotfrukter.
      Lättkoka rotfrukter och bönor (al dente).
      Låt svalna. Skala och skiva lök.
      Större potatisar delas i mindre bitar.

    2. Blanda och lägg upp. Salta och peppra.
      Blanda olja och vinäger. Häll på.
      Ställ gärna kallt i ett par timmar före servering.

KOCK: Fredrik ErikssonFredrik Eriksson

Uppdragsgivare:www.langbrovardshus.sewww.langbrovardshus.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Potatissallad kan gärna dra i två dygn i kylskåpet. Då suger potatisen åt sig de goda smakerna.

Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.

Kommentar
Liknande recept
Om oss