PestosillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pestosill

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 1 dl

      Olivolja
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 styck

      Skal från citron
  • Gör så här:
    1. Häll av spadet från sillen.
      Skär i 2-cm stora bitar.
      Riv parmesan.
      Riv citronskal.
       
    2. Lägg i matmixer alla ingredienserna utom sillen. Mixa hastigt.
       
    3. Lägg sill och mix i en burk eller bunke.
      Låt stå och dra i 30 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Om oss