Paul Svenssons midsommarsmörgås

Paul Svenssons midsommarsmörgås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal smörgåsar

    • 400 gram

      Matjessill
    • 4 dl

      Gräddfil
    • 2 knippe

      Gräslök
    • 4 styck

      Skal från citron
    • 1.50 styck

      Rödlök
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 st liten

      Purjolök
    • 40 gram

      Smör
    • 4 skiva

      Kavring
    •  

      Peppar (grovmald)
  • Gör så här:
    1. Lägg gräddfil i ett kaffefilter i cirka 2 timmar så att överflödsväskan rinner av.
    2. Riv citronskal och finskär gräslök. Spar lite av gräslöken till garnering. Fintärna matjesill och blanda med gräddfil, citronskal och finskuren gräslök.
    3. Skala och skiva rödlök tunt. Lägg i isvatten.
    4. Skär purjolök i lika långa bitar som kavringen och koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna.  Återvärm i nybrynt smör.
       
    5. Koka äggen i 9 1/2 minuter i kokande vatten. Skala och skiva.
    6. Varva matjesillsröran, lökringar, skivat ägg och ljumna purjolökar. Avsluta med gräslök och peppar.

KOCK: Paul SvenssonPaul Svensson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar och f.d. kökschef på BonLloc och F12 och känd från TV. Han rekommenderar Carlsbergs Sort Guld till smörgåsen.

Kommentar
Liknande recept
Om oss