Sillsallad med sötpotatis och brysselkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sillsallad med sötpotatis och brysselkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Bufféportioner

    • 600 gram

      Brysselkål (färsk)
    • 500 gram

      Sötpotatis
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Olivolja
    • 200 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 25 gram

      Rucolasallat
    • 200 gram

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter.
      Häll bort vattnet och låt svalna.
       
    2. Skala sötpotatis och skär i små bitar.
      Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
       
    3. Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja.
      Salta och peppra (tänk på att sillen är salt).
      Pressa över citronjuice. Blanda.
       
    4. Skär sillen i bitar.
      Toppa salladen med crème fraiche och sill.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Om oss