Grekisk lammfärspajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grekisk lammfärspaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 2 h )

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 125 gram

      Smör
    • 2.50 msk

      Vatten
    • 250 gram

      Lammfärs
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 50 gram

      Oliver (svarta)
    • 50 gram

      Soltorkade tomater
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Pajdeg: Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela det i mjölet med fingrarna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en degklump.

    2. Smörj en pajform med matfett. Tryck ut degen i formen med fingrarna. Stick upprepade hål i degen med en gaffel. Låt degen vila i kylskåp i 30 minuter eller mer.

    3. Sätt ugnen på 200°C.

    4. Förgräddas i ugn i 10-15 minuter, vilket ger fastare pajskal. Ta ut och låt svalna.

    5. Sänk ugnsvärmen till 175°C.

    6. Fyllning: Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor.

    7. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök. Salta och peppra. Stek tills färsen blivit brun. Finfördela med en trägaffel.

    8. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda detta och spenat i färsen.

    9. Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grekisk sill

Grekisk sill

15 minEnkelt

0 voting
Grekisk gryta

Grekisk gryta

30 minMedel

Om oss