Italiensk salamipajBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Italiensk salamipaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 2 h )

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 125 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2.50 msk

      Vatten
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Salami (italiensk)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225°C.
      Blanda ingredienserna i en bunke.
      Arbeta ihop till en deg.
      Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Förgrädda skalet i ugn i ca 10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175°C.

    2. Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor.
      Skala och finhacka vitlök.
      Tärna tomater.
      Sätt ugnen på 175°C.

    3. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.

    4. Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan.

    5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen. Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italienskt påsklamm
0 voting
Italienska bröd
Om oss