Laxspett med grönkålscappucino och muskotgnocchi

Foto: Norskfisk.se

Laxspett med grönkålscappucino och muskotgnocchi

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé (utan skinn)

400,0 

gram

Stjärnanis

2,0 

styck

Matolja

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

Träspett

 

 

 

Cappucini:

 

Grönkål (färsk)

250,0 

gram

Schalottenlök

1,0 

styck

Vitlök

1,0 

klyfta

Vitt vin (12%)

0,5 

dl

Vatten

5,0 

dl

Fiskfond (konc)

1,5 

msk

Matlagningsgrädde

1,0 

dl

Smör till stekning

 

 

Muskot

 

 

Lime

1,0 

styck

Standardmjölk

2,0 

dl

 

Gnocchi:

 

Potatis (mjölig sort)

250,0 

gram

Ägg

0,5 

styck

Vetemjöl

0,5 

dl

Muskot (mald)

2,5 

tsk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 420 gram)

Ingredienser

Laxfilé (utan skinn) 400,0 gram  

Stjärnanis 2,0 styck  

Matolja 1,0 msk  

Salt & peppar  

Träspett  

 

Cappucini:

Grönkål (färsk) 250,0 gram  

Schalottenlök 1,0 styck  

Vitlök 1,0 klyfta  

Vitt vin (12%) 0,5 dl  

Vatten 5,0 dl  

Fiskfond (konc) 1,5 msk  

Matlagningsgrädde 1,0 dl  

Smör till stekning  

Muskot  

Lime 1,0 styck  

Standardmjölk 2,0 dl  

 

Gnocchi:

Potatis (mjölig sort) 250,0 gram  

Ägg 0,5 styck  

Vetemjöl 0,5 dl  

Muskot (mald) 2,5 tsk  

Salt & peppar  

Kock: norskfisk.se

Uppdragsgivare: Norskfisk.se

Tillagning (1 tim )

  1. Grovskär grönkål. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp smör i stekgryta. Fräs kål och lök någon. Krydda med muskot. Tillsätt vin och låt småkoka i någon minut. Häll på vatten+fond och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Mixa grönkålsblandningen helt slät. Smaka av med salt. peppar och limejuice*).
  4. Skala, koka och pressa potatis. Rör ihop potatis med ägg, vetemjöl och muskot till en smet. Salta och peppra.
  5. Rulla gnocchipastan till 1 cm tjocka korvar på mjölat bord. Skär i 1/2-cm bitar. Tryck till med gaffel*)
  6. Skär lax i kuber och trä på spett. Mortla/krossa anis. Blanda med lite olja. Pensla oljan på laxen. Salta och peppra*).
  7. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka gnocchin i 5 minuter.
  8. Stek laxspetten i panna med smör i cirka 1/2 minut på var sida.
  9. Värm upp mjölk och mixa till skum. Toppa grönkålsblandnigen med skum.
  10. Servera grönkålscappucinon i en kopp med muskotgnocchin. Lägg laxspetten ovanpå.

Kockens kommentar

*) så här långt kan rätten förberedas.

Det går bra att köpa färdiga gnocchi för att förekla.

Fler recept inom Fisk i panna

Liknande recept som Laxspett med grönkålscappucino och muskotgnocchi

Annonser