Rödbetssoppa med chèvreBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödbetssoppa med chèvre

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Rödbetor
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 styck

      Fänkål
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 2 krm

      Ingefära (mald)
    • 3 msk

      Balsamvinäger
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 tsk

      Tomatpuré
    • 100 gram

      Chèvre
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala rödbetor och lök. Strimla rödbetor och fänkål. Finhacka lök.

    2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs lök och fänkål tills de mjuknar.

    3. Tillsätt rödbetsstrimlet. Häll på vatten och tillsätt fond, ingefära, vinäger, lagerblad, samt tomatpuré. Låt småkoka i cirka 35 minuter.

    4. Smaka av med salt och peppar. Servera toppad med chèvre.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Förutom chèvren är är detta en vegetarisk och hälsosam soppa. Inklusive chèvren är det en kalorisnål rätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mammas rödbetssoppa
Om oss