Pannbiff med portabello & edamamesalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pannbiff med portabello & edamamesallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Portabellasvamp
    • 500 gram

      Nötfärs
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tomatsås:
    • 2 styck

      Tomater (kvist-)
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 0.50 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Sallad:
    • 300 gram

      Edamame (utan balja)
    • 30 gram

      Färsk ingefära
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 4 styck

      Äpple (syrligt)
    • 1 dl

      Vatten
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sallad: Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i cirka 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.

    2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär  i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.

    3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.

    4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.

    5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.

    6. Pannbiff: Börja med tomatsåsen. Mixa alla ingredienserna i en matberedare.

    7. Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat. Lägg åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.

    8. Blanda färs, tomatsås och svamp noga. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till portionsbiffar.

    9. Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het.

Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pannbiff med portabello
0 voting
Gammaldags pannbiff
Om oss