45 min
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
100 gram
Portabellasvamp500 gram
Nötfärs2 msk
OlivoljaSalt & peppar
2 styck
Tomater (kvist-)1 tsk
Havssalt0.50 tsk
Sambal badjakel. sambal oelek
1 klyfta
Vitlök300 gram
Edamame (utan balja)30 gram
Färsk ingefära1 st stor
Rödlök4 styck
Äpple (syrligt)1 dl
Vatten0.50 styck
CitronKOCK: AnneAnne
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het.
Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etc. Bönorna äts kalla eller varma, vanligen utan balja. Finns färskfrysta i asiatiska butiker.