Kikärtsröra - en variant av hummusBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kikärtsröra - en variant av hummus

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Kikärter (burk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Tamarisoja
    •  

      el. japansk soja
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1 klyfta

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.

    2. Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och bönorna någon minut.

    3. Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron. Mixa till jämn smet. Smaka av med salt. Garnera med rödlök.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.

Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kikärtsröra med tomat
Om oss