Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompottBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Pärlhönslår
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 1 dl

      Grädde
    • 50 gram

      Pistaschmandel (skalade)
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Kompott:
    • 250 gram

      Hjortron (osockrade)
    • 2 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 2 cm

      Färsk ingefära
    • 3 styck

      Stjärnanis
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 75°C. Ta bort benen på kycklingen och skär i mindre bitar.
      Finhacka nötterna och lägg på tallrik.

    2. Lägg kött och äggulor i en matberedare.
      Mixa en kort stund. Slå på grädde.
      Salta och peppra. Mixa kort stund igen.
      Mixar man för länge blir smeten trådig. 
      Gör portionsburgare av smeten.
      Vänd dem i nöthacket.

    3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna några sekunder på var sida. Fetta in en ugnsform. Lägg över biffarna och sätt in i ugnen i 30 min.

    4. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.
      Skala och finhacka ingefära. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 min. Salta.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

I brist på pärlhöna kan man ta kycklinglår.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hjortronkompott (tillbehör)
Om oss