Pizzabullar utan laktos och sockerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizzabullar utan laktos och socker

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    36 Antal små

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Sojadryck/sojamjölk
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Olivolja
    • 9 dl

      Dinkelmjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 4 dl

      Pizzasås
    • 100 gram

      Hårdost
    • 1 msk

      Vallmofrö
    • 36 st liten

      Muffinsformar (papper)
  • Gör så här:
    1. Värm sojadrycken till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en bunke. Häll på sojadryck, rör om så att jästen löses upp.

    2. Tillsätt olja, salt och merparten av mjölet. Spar en del till utbakning. Blanda väl tills degen släpper från bunkens kanter. Lägg på en duk och låt jäsa i 40 minuter.

    3. Tillaga pizzasås enligt kommentar nedan eller använd inköpt pizzasås.

    4. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord till en avlång rektangel. Smeta på ett tunt lager tomatsås över hela ytan. Riv hårdost och strö över.

    5. Rulla ihop på längden. Skär i 3 cm bitar. Lägg i pappersformar. Strö över vallmo. Lägg på en duk och låt jäsa cirka 30 minuter.

    6. Sätt ugnen på 175°C.

    7. Grädda i ugnen i 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tomatsås till 1 sats pizzabullar: 2 msk olivolja, 0,5 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 1 burk krossade tomater, 1 tsk salt, 1 msk honung, peppar. Skala lök och stek den lätt i olja. Tillsätt övrigt och låt sjuda i 30 minuter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rabarberpaj (utan socker)
Om oss