TångsillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tångsill

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 400g)

    • 200 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 50 gram

      Tångkaviar (svart)
    •  

      el. stenbitsrom
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1.30 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Häll bort sillspadet. Skär sillen i bitar.
      Lägg sillen i en bunke.
       
    2. Riv gult citronskal.
      Skala och finhacka rödlök.
       
    3. Blanda alla ingredienser med sillen.
      Dra några varm med pepparkvarnen över och salta eventuellt (sillen är redan salt).
      Ställ in i kylskåp.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av havstång. Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom och används på liknande sätt i matlagning. Det finns svart och rödorange tångkaviar. Smaken är likartad.

Kommentar
Om oss