Morsdagstryffel Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morsdagstryffel

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bollar

    • 1.50 dl

      Vispgrädde
    • 200 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Hallonsylt
    • 1 dl

      Kokosflingor
  • Gör så här:
    1. Koka upp grädden och dra åt sidan.

    2. Bryt choklad och lägg i grädden. Tillsätt även socker och sylt. Blanda väl till jämn smet. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar.

    3. Rosta kokos hastigt (stek i torr panna). Lägg över på tallrik för att kallna.

    4. Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosen. Ställ kallt tills servering.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa s.k. ganache, bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.

Kommentar
Om oss