Nässelsoppa med ramslökscrèmeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nässelsoppa med ramslökscrème

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Nässlor (förvällda)
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 dl

      Gräslök (hackad)
    • 4.50 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Olivolja
    • 4 msk

      Matlagningsgrädde
    •  

      Örtsalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • Tillbehör:
    • 1 knippe

      Ramslök (el. sticklök)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Skölj nässlorna noga. Ta bort stjälkar. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 8 minuter.

    2. Häll bort kokvattnet och skölj nässlorna i kallt vatten. Finhacka nässlorna för hand eller i matberedare. Hacka gräslök.

    3. Häll vatten + fond i en kastrull. Koka upp. Tillsätt nässlorna och hälften av gräslöken. Rör ihop mjöl med olivolja. Vispa ner detta i soppan. Låt småkoka i cirka 8 minuter.

    4. Vispa ner grädde. Smaka av med örtsalt och nymald peppar.

    5. Finhacka ramslök och blanda med crème fraiche.

    6. Häll upp i tallrikar. Garnera med gräslök. Lägg i en stor klick ramslökscrème.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Halvera ingrediensmängderna om soppan skall serveras som förrätt. Den röda garneringen på bilden är röd krasse. Nässlor bör sköljas noga för att avlägna föroreningar och förvällas för att avlägsna skadlig nitrit.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Nässelsoppa

Nässelsoppa

35 minMedel

Om oss