Laxfilé à la WillyBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxfilé à la Willy

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 100 gram

      Vindruvor
    •  

      Smör
    • 4 st liten

      Schalottenlök
    • 5 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    • 2.50 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala druvor, halvera och kärna ur.
      Bena ur laxen. Sätt ugnen på 160°C.
       
    2. Lök: Skala och finhacka lök.
      Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i ca 10 min.
       
    3. Lax: Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vinet, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 min.

      Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock.
       
    4. Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crème fraiche och lite smör. Låt småkoka i ca 30 min.
       
    5. Druvor: Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss