Laxaladåb - kall inkokt lax Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxaladåb - kall inkokt lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Laxfilé (med skinn)
    • Lag:
    • 1 liter

      Vatten till lag
    • 1 msk

      Salt
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 st liten

      Morot
    • 1 skiva

      Citron
    • 10 styck

      Gelatinblad
  • Gör så här:
    1. Skala och "slanta" (skiva) morötterna. Koka upp lagingredienser utom gelatin i en stor kastrull.

    2. Skär laxen i tjocka portionsskivor med skinnet kvar. Lägg ner dem i lagen. Låt koka i ca 7 minuter.

    3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lyft ur laxen försiktigt och lägg på ett uppläggningsfat med hög kant.

    4. Sila lagen. Ta upp gelatinet och låt det lösas upp i lagspadet.

      Häll den varma lagen över laxen. Dekorera med några morotsslantar. Ställ laxen i kylskåp i minst 30 min tills gelén stelnat. Ställ gärna över natt.

    5. Servera gärna pressad gurka och eller majonnäs till laxen.

KOCK: ChädströmChädström

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pressgurka

Pressgurka

  • 15 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Gelatin är inte nödvändigt. Ger dock mer gelead fisk på klassiskt vis. Huvudrätten kan med fördel tillagas dagen före servering.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kall inkokt lax (laxaladåb)
0 voting
Kall inkokt lax

Kall inkokt lax

40 minAvancerat

Om oss