Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 gram

      Hizikialger (torkad)
    • 0.50 dl

      Tamarisoja
    • 4 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 0.50 tsk

      Furikakekrydda
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 100 gram

      Jungfrusallat (blands.)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Ger 1 mussla per portion
  • Gör så här:
    1. Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.

    2. Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.

    3. Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Kommentar
Om oss