Färsfylld paprika på turkiskt visBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Färsfylld paprika på turkiskt vis

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Paprika (röd/gul/orange)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    • Fyllning:
    • 400 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 2 styck

      Morot
    • 0.30 styck

      Purjolök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Skär av ett lock på paprikorna.
      Rensa bort kärnhuset.
      Skala och riv morötter.
      Ansa och skiva purjolök.
      Skala och skiva/hacka vitlök.
      Sätt ugnen på 200°C.

    2. Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter.

    3. Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.

    4. Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra.

    5. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.

    6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

KOCK: BeatriceBeatrice

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Att laga paprika fylld med färs är klassisk rätt från Turkiet, som spritt sig över världen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld färgglad paprika
0 voting
Sejfilé på norskt vis
Om oss