Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw

Quorn-färsbiffar med rödbetsslaw

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Quorn-färs
    • 6 msk

      Ströbröd
    • 1 dl

      Vatten
    • 6 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Soja
    • 2 krm

      Kryddpeppar mald
    • 2 krm

      Kryddnejlika (mald)
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Rödbetor
    • 2 dl

      Vitkål
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Yoghurt (turkisk)
    • 2 dl

      Majonnäs (fettfri)
    • 1 msk

      Senap
    • 0.50 tsk

      Kummin (mald)
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Skala rödbeta och lök. Strimla eller riv detta fint. finstrimla även vitkål t.ex. med en potatisskalare. Blanda allt med youghurt, majonnäs och senap. Smaka av med kryddor.
    2. Blanda vatten, ströbröd och ägg. Låt svälla några minuter. Blanda med quornfärs och kryddor. Forma färsen till små biffar.
    3. Stek försiktigt i stekpanna med matfett på medelvärme i några minuter på var sida.

KOCK: LauritzonLauritzon

Uppdragsgivare:www.quorn.sewww.quorn.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Biffarna kan också tillagas i ugn på 225°C i 20 minuter.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Libanesiska färsbiffar
Om oss