Antilopfilé med hyvlade rotfrukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Antilopfilé
    •  

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • 1.50 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 400 gram

      Rotfrukter
    •  

      Salt
    •  

      Persilja till garnering
    • Sås:
    • 5 dl

      Rött vin
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1.50 msk

      Honung (flytande)
  • Gör så här:
    1. Putsa filéerna fritt från hinnor. Gnid in köttet med timjan, salt och peppar. Skala och hyvla rotfrukter i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.

    2. Sätt ugnen på 180°C.

    3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    4. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.

    5. Hetta upp en stekpanna med matfett och bryn köttet runt om till fin yta. Lägg över i ungssäker form och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut, låt vila i 5-10 minuter.

    6. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek rotsakerna någon minut i omgångar. Salta lätt. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt. Lägg upp och garnera med hackad persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Till vilt serveras ofta söta tillbehör i form av gelé eller en söt sås. Är tillbehören inte söta klassas recepten som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om. Passande rotfrukter: Sötpotatis, palsternacka, rotselleri, kålrot, morot.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hyvlade rotfrukter

Hyvlade rotfrukter

20 minEnkelt

0 voting
Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

20 minEnkelt

Om oss