GrännaknäckBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grännaknäck

  • 0 voting
    0Recension
    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 35st)

    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Polkagriskarameller
    • 1 msk

      Smör
    • 40 styck

      Knäckformar
  • Gör så här:
    1. Häll grädde, sirap och socker i en tjockbottnad (bred) kastrull.

      Koka utan lock tills simmig. Gör kulprov.
      Rör om regelbundet. Koktid ca 15 minuter i en bred kastrull och 30 min i en smal.
       
    2. Krossa polkagriskaramellerna och tillsätt smulet samt smör i smeten.
       
    3. Portionera ut smeten i formar.
      Låt stelna. Förvaras kallt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Kulprov: Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Kan man rulla smeten med finger­topparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar.

Kommentar
Om oss